Política

Montilla afirma que defensarà l'Estatut fins a "les últimes conseqüències"

El president de la Generalitat diu que es desplega "amb rigor i ambició"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit avui que està desplegant "amb rigor i ambició" l'Estatut i que el defensarà fins a "les últimes conseqüències" amb "intel·ligència i força" i amb "determinació".

Durant un acte el PSC en el marc de la campanya socialista "Construïm Catalunya", ha fet referència a l'Estatut després que aquesta setmana dotze diaris editats a Catalunya publiquessin un editorial conjunt en defensa del nou Estatut.

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC també ha dit avui en aquesta jornada que malgrat ser segon a les enquestes, el PSC vol fer "història" i ser el principal partit del Parlament de Catalunya i que els socialistes no donen res per fet i rebutgen la resignació anticipada. Montilla ha animat a les bases del partit a treballar per assegurar la victòria a les eleccions catalanes.

El primer secretari del PSC ha assenyalat que les enquestes diuen que el PSC va el segon, que "els nostres adversaris" estan en millor situació de sortida, que si les eleccions fossin demà "potser no les guanyaríem".

"Però la carrera no ha acabat", ha dit Montilla que ha remarcat que ni tan sols ha començat perquè les eleccions no són ara i que "els que creuen que tot està decidit, no ens coneixen" ni "no coneixen la nostra capacitat mobilitzadora" i els que diuen que la distància ja és massa important "no coneixen la nostra capacitat combativa".

"Els que creuen que el meu oponent té més possibilitats, no han vist del que sóc capaç, del que som capaços nosaltres", ha afegit Montilla.

Ha reconegut que van els segons a les enquestes i que, potser, no són els favorits, "però presentarem una batalla política com mai ho hem fet", amb ganes i confiança en "les nostres idees i possibilitats extraordinàries".

Segons Montilla, quan falten 50 setmanes per a les eleccions, el "desafiament és fantàstic" i les dificultats també són moltes.

Montilla ha assenyalat que està convençut que el PSC és el partit de la majoria dels ciutadans de Catalunya, "els vots i els votants estan" ha dit Montilla i "només falta donar-los arguments i motivacions per tornar-los a recuperar".

Ha dit que no es resigna a guanyar només un tipus d'eleccions i no les del Parlament, "volem trencar tòpics" i que els que els donen confiança per governar Espanya i la majoria dels seus municipis entenguin que governar Catalunya és part de la mateixa acció "transformadora".

Les 50 setmanes que queden per a les eleccions són "com 50 voltes en un circuit" i "els atraparem" perquè cada setmana reduiran la distància, "ens esforçarem i donarem tot en els últims metres".

Montilla ha dit que el PSC té un projecte que entusiasma però que, a vegades necessita, ser "millor explicat".

"No serà fàcil, però és possible", ha dit Montilla perquè tot està per decidir, "hi ha un partit i s'ha de jugar" .

Montilla ha reivindicat l'obra de govern dels socialistes i ha dit que durant els últims sis anys l'esquerra ha governat "bé" Catalunya i ha aconseguit coses "inimaginables" fins a l'any 2003, com el nou Estatut o el nou sistema de finançament.

El PSC ha organitzat avui 16 partits simultanis de totes les seves federacions en el territori amb l'objectiu de reivindicar l'acció dels governs català i espanyol davant la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona