Política

Tripartit i CiU aproven una declaració de suport a l'editorial pro Estatut

La proposta inicial dels convergents era una declaració institucional del Parlament de suport a l'editorial, però el rebuig de PP i grup mixt ho ha fet impossible

PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU han aprovat aquest dimecres a la junta de portaveus del Parlament una declaració en què expressen el seu "agraïment i suport" a l'editorial publicat el passat 26 de novembre per 12 diaris catalans, titulat La dignitat de Catalunya, que sortia en defensa de l'Estatut.

CiU havia proposat a la resta de grups de la cambra aprovar una declaració institucional de suport a l'editorial, però el rebuig de PP i grup mixt ha fet impossible tirar endavant aquesta iniciativa, que requereix la unanimitat dels diputats.

Descartada l'aprovació d'una declaració institucional, CiU ha optat per plantejar una declaració de la junta de portaveus, que necessita simplement una majoria per ser validada encara que la seva solemnitat és inferior i no es llegirà davant el ple.

PSC, ERC i ICV-EUiA han abonat, amb algunes modificacions, una declaració en què el Parlament "expressa l'agraïment i el suport als 12 mitjans de comunicació d'àmbit català per l'editorial" i a les "entitats i organitzacions socials que s'hi han adherit pel seu suport en la defensa del que va ratificar el poble de Catalunya".

"El Parlament de Catalunya manifesta, una vegada més, el seu convenciment de la constitucionalitat de l'Estatut d'Autonomia i es reafirma en el compromís de defensar-lo i de vetllar perquè es compleixi. L'Estatut va ser aprovat pel Parlament i les Corts Generals i ratificat per la ciutadania de Catalunya. És l'expressió de la voluntat de la societat catalana, per a la qual cal exigir el màxim respecte", estableix el text aprovat.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha celebrat l'aprovació d'aquesta resolució, malgrat que ha quedat "una mica diluïda" per les modificacions introduïdes pel tripartit, que han tret de la declaració final el text íntegre de l'editorial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona