Política

Munar deixa UM i el partit anuncia una refundació

L'objectiu és la supervivència com a força política deixant enrere lluites internes i l'ombra de la corrupció

Unió Mallorquina (UM) ha decidit trencar tan aviat com sigui possible amb el seu passat i present, marcats per les lluites internes i l’ombra de la corrupció, com a única possibilitat de futur per a la seva supervivència com a força política clau per a la governabilitat a les Balears.

L’executiva d’UM va acordar ahir convocar amb caràcter extraordinari un congrés “de refundació” per al dia 17 d’abril. L’actual president, Josep Melià, va admetre que la direcció es veia obligada a plantejar el congrés per “l’alarma social” arran dels “fets dels darrers dies”.

Melià, que fa només 30 dies que va accedir al càrrec amb el tarannà més nacionalista dins UM, es referia a la confessió judicial de l’expresident Miquel Nadal sobre finançament il·legal del partit i la implicació de la presidenta d’honor, Maria Antònia Munar. Melià va anunciar que es presentarà a la reelecció i que no és partidari de canviar de sigles.

Munar i Nadal van comunicar ahir al partit la decisió de donar-se de baixa com a militants, la primera remarcant que ho fa amb caràcter temporal fins que pugui resoldre les causes judicials contra ella, mentre que el segon no va fer aquest matís.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.