Política

Munar paga la fiança de 350.000 euros per evitar la presó provisional

La Fiscalia acusa l'expresidenta del Consell de Mallorca de suborn, malversació, falsedat documental, prevaricació, delicte electoral i negociacions prohibides

L'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha pagat aquest divendres al matí la fiança penal de 350.000 euros que li va imposar el jutge instructor del cas Maquillatge, Ignacio Lope Sola, després de prendre-li declaració, per eludir la presó provisional, segons ha explicat el seu advocat, Gabriel Garcías.

La Fiscalia Anticorrupció acusa l'expresidenta del Parlament de fins a sis tipus delictius diferents en el cas Maquillatge. Així, considera que Munar ha comès suposadament delictes de suborn, malversació, falsedat documental, prevaricació, delicte electoral i negociacions prohibides.

El lletrat de Munar també ha explicat que recorrerà la resolució judicial dictada pel magistrat dimecres passat en què es fixava aquesta fiança, a través d'un recurs de reforma que presentarà davant el mateix jutjat. En aquest sentit, Garcías també ha informat que ha recorregut la fiança per responsabilitat civil de 2,6 milions d'euros dictada pel mateix jutge per possibles responsabilitats civils derivades de la seva possible implicació en el cas Maquillatge.

En el cas Maquillatge s'investiga el suposat desviament de fons públics a membres d'UM i el presumpte finançament il·legal del partit, tot a través de subvencions a productores audiovisuals afins al Consell durant la legislatura passada.

El jutge ha donat de termini fins a les 14 h d'aquest divendres perquè l'expresidenta d'UM faci efectives les fiances. En cas que no pagui la segona fiança, el jutge ordenarà l'embargament dels seus béns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona