Política

Rajoy calla i el seu entorn nega el finançament il·legal

González Pons assegura que “ni un euro” de la trama va anar a parar al PP

“Ni rastre de finançament il·legal i res de nou al sumari”. Això és el que afirmava un missatge de text difós per l’entorn de Mariano Rajoy quan, ahir, es van començar a difondre detalls del cas Gürtel. El vicesecretari de comunicació del partit, Esteban González Pons, va corroborar aquesta versió hores després assegurant que “ni un euro” de la trama ha anat a parar a la formació. El de Pontevedra, seguint el seu llibre d’estil, va optar pel silenci.

Les fonts del PP també asseguren que de l’aixecament del sumari no se’n desprèn res més enllà del ja se sabia de les converses i informes filtrats als mitjans de comunicació. Una posició curiosa tenint en compte que des del Partit Popular s’havia restat sempre credibilitat a aquestes informacions denunciant que eren fruit d’un intent de persecució a càrrec del govern del PSOE.

D’altra banda, l’entorn de Rajoy també segueix la línia imposada dilluns pel de Pontevedra quan va afirmar que “el PP ja ha actuat amb contundència”. Una manera de descartar que, de moment, pensin prendre mesures contra l’extresorer del partit, Luis Bárcenas. De fet, Bárcenas continua militant al PP i sent senador. Un fet molt criticat dins les mateixes files populars tenint en compte la contundència mostrada contra l’exsecretari general dels populars valencians, Ricardo Costa.

Que l’afer és delicat ho mostra la incomoditat amb què ahir la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, responia a les preguntes sobre el cas. De Bárcenas no en va voler dir res agafant-se al fet que encara no s’havia pogut mirar el sumari. I sobre possibles actuacions, es va limitar a afirmar que “quan s’han conegut fets, s’han pres mesures”.

Des del PSOE, qui va pronunciar-se sobre l’afer va ser l’homòleg de Santamaría, José Antonio Alonso. El portaveu parlamentari dels socialistes va assegurar que si Rajoy no parla és “perquè sap coses que afecten el PP”. Tots els que l’escoltaven van pensar immediatament en un possible finançament irregular del PP. Un extrem que Alonso no va voler confirmar.

Els partits catalans van demanar contundència davant els casos de corrupció. Qui va ser més punyent amb el PP va ser Joan Puigcercós, que va assenyalar que no afectarà el PP electoralment perquè els votants “pensen que ells farien el mateix”. El secretari general de CDC, Felip Puig, li va replicar que la corrupció “no té ideologia”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.