Política

Correa també va treballar per al PP de Catalunya

L'advocat de Correa sol·licitarà un informe fiscal alternatiu sobre els 18 milions d'euros evadits

El suposat cervell de la trama Gürtel, Francisco Correa, va assegurar en la seva declaració davant el ministeri Fiscal que la seva empresa havia fet treballs per al PP de Catalunya, tot i que no va concretar en quins termes.

Segons consta en el sumari de 50.000 pàgines que es va aixecar aquest dimarts, Correa admet, a preguntes de la fiscal, que diverses delegacions territorials del Partit Popular van contractar els serveis de la seva empresa. En concret, Correa assegura que "poc a poc vam anar fent bé la feina i vam anar tenint més feina perquè ens trucaven del partit de Galícia, del partit d'Andalusia, del partit de Catalunya…".

El cap de la trama va fer aquesta revelació després que el fiscal li preguntés per la seva relació amb el diputat autonòmic madrileny, Alfonso Bosch, el primer imputat del PP en el cas Gürtel. La fiscal també va preguntar a Correa si ell havia ordenat a través d'una tercera persona que se li entreguessin diners al diputat.

Alfonso Bosch va ser el primer diputat autonòmic del PP imputat pel cas Gürtel. També va ser gerent de l'empresa municipal del Sòl del municipi madrileny de Boadilla del Monte, càrrec del qual va ser destituït en estar implicat en un suposat delicte de suborn i tràfic d'influències. Bosch, que està suspès de militància del PP, hauria utilitzat el seu càrrec per cobrar comissions de la trama de Correa.

Altres detalls que es van saber aquest dimarts amb l'aixecament del sumari del cas Gürtel és que el PP valencià s'hauria finançat il·legalment. En concret, diversos empresaris van finançar actes del partit que no van anar a parar a comptes del partit. A més, aquestes empreses, entre elles FACSA, Enrique Ortiz e Hijos, PIAF, SEDESA i LUBASA, "tenen contractes vigents, presten serveis i realitzen obres per administracions públiques".

Segons consta també en el sumari, Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez, conegut com El Bigotes i suposat responsable de la trama de corrupció Gürtel a València, va fer un total de 24 regals de Nadal valorats en 8.832 euros a càrrecs públics del País Valencià.

Nou informe fiscal
L'advocat José Antonio Choclán, que representa Francisco Correa, sol·licitarà al jutge instructor Antonio Pedreira un nou informe fiscal que contrasti l'escrit de l'Agència Tributària, emès el 27 de novembre del 2009, que quantifica el delicte fiscal que se li atribueix al seu client en 18 milions d'euros en concepte d'IRPF.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

barcelona
GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa obliga Rússia a evacuar civils d’una altra regió

BARCELONA
política

Junts retreu a ERC que hagi permès un govern “espanyolista” i dependent

Barcelona
Política

Mireia González substitueix Núria Parlon a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Política

Mor Josep Manuel Basáñez, conseller d’Economia i Finances (1987-1988)

política

Pren possessió el govern d’Illa per afrontar “la tercera gran transformació” en democràcia

barcelona
GUERRA A EUROPA

L’OIEA descarta cap perill nuclear arran de l’incendi a la central de Zaporíjia

BARCELONA
política

El nou conseller de Política Lingüística: “sóc independentista”

barcelona
GIRONA

Paneque s’acomiada i diu que treballarà per a la ciutat des del Govern

GIRONA