Política

Montilla diu que el TC no té la "legitimitat" ètica i moral "en plenitud"

El president de la Generalitat ha dit que el TC, per la seva composició, es troba en circumstàncies són “realment excepcionals” i “que no es trobarien en cap país europeu”

El president del govern català, José Montilla, ha parlat de dos tipus de legitimitat en referència a la tasca que desenvolupa el Tribunal Constitucional, que ha d'emetre una sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut català.

Montilla ha fet referència a la legitimitat que li correspon a un tribunal d'aquestes circumstàncies, "el que posa de relleu aquest tribunal que té legitimitat legal per formular una sentència, les lleis en aquest respecte són clares", però ha afegit "hi ha un altre tipus de legitimitat més moral, més política, més ètica fins i tot, que aquest tribunal no la té en plenitud".

Montilla ha afirmat que el TC “no està en les millors de les circumstàncies” per dictar sentències després que un dels seus membres morís i no es reemplacés la seva vacant amb cap altre magistrat, on hi ha 4 magistrats que tenen el mandat “caducat”. El president català ha dit que aquestes circumstàncies són “realment excepcionals” i “que no es trobarien en cap país europeu”.

En aquest sentit, Montilla ha dit que els magistrats no estan obligats a restar al tribunal, ja que el codi penal no contempla sancions al respecte.

Sobre la possible data de la sentència, Montilla ha dit que “no li agrada especular ni sobre la data ni sobre el contingut”, perquè “segurament ni ells mateixos ho saben”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona