Política

Francesc Antich expulsa els seus socis d'Unió Mallorquina

Així el president balear governarà en minoria amb l'altre soci, el Bloc, després de destapar-se un cas de presumpta corrupció a UM

El president del Govern Balear, Francesc Antich, ha trencat el pacte de govern amb Unió Malloquina (UM) i governarà a partir d'ara en minoria amb l'altre soci, el Bloc. Així, Antich ha destituït els tres consellers d'UM, el de Medi Ambient, el de Turisme, i el d'Esports i Joventut.

Antich ha optat per aquesta alternativa després que dimecres passat es va destapar un nou cas de presumpta corrupció, l'operació Voltor, que esquitxa novament UM i que és el primer cas que es podria haver produït aquesta legislatura.

Antich ha dit en roda de premsa a Palau de Mar, a Palma, que "no podem tolerar situacions en què es consenteix un mal ús dels diners públics per a interessos privats".

Tot i que no avançat com ho farà, el president balear ha afirmat que vol mantenir els acords programàtics amb Unió Mallorquina.

A partir d'ara, Antich "estudiarà" com reestructura el govern, i ja ha avançat que com que governarà en minoria haurà de suprimir conselleries.

En finalitzar la compareixença, Antich ha evitat pronunciar-se sobre si aquesta crisi provocarà un avançament de les eleccions.

Aquestes destitucions s'han produït gairebé al mateix temps que la policia detenia a l'Ajuntament de Palma el regidor i exconseller de Turisme Miquel Nadal en relació al mateix cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona