Política

Antich acorda amb el Bloc per Mallorca el seu nou govern

La fiscalia imposa una fiança de 100.000 euros per als dos exlíders d’UM i tres detinguts més a l’operació Voltor

Els socialistes balears i els nacionalistes del Bloc per Mallorca van pactar ahir una proposta per reorganitzar el govern després que els casos de presumpta corrupció que afecten la cúpula d’Unió Mallorquina acabessin provocant el trencament de la coalició de l’executiu de les Illes. Ahir mateix la fiscalia anticorrupció va imposar una fiança de 100.000 euros per als dos expresidents d’UM empresonats, Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer, així com per a la resta de detinguts en l’operació Voltor, tret de l’exalt càrrec de turisme i regidor a Alaró, Antoni Rebassa, al qual només li reclama la compareixença periòdica al jutjat. Els sis detinguts havien arribat als jutjats de Palma al matí emmanillats i fortament custodiats. El jutge ha fixat un termini de 72 hores per dipositar les fiances, cosa que permetrà als imputats eludir la presó provisional.

UM gestionava les conselleries de Medi Ambient, Esports i Joventut, i de Turisme. La voluntat, tant dels socialistes com dels nacionalistes del Bloc, és aprofitar la remodelació que hauran d’abordar per reduir les conselleries i així contribuir a l’austeritat en un moment de crisi. Els socis de govern no van explicar els detalls de la proposta que ahir van tancar i que, segons fonts de l’executiu, seran fets públics pel mateix president.

Pel que fa a l’operació Voltor, el titular del jutjat d’instrucció número 9 de Palma, Enrique Morell, en funcions de guàrdia, es va encarregar al llarg del dia de prendre declaració als detinguts. Els últims van ser els dos expresidents d’Unió Mallorquina. Aquesta presumpta trama de corrupció gira al voltant de la gestió a l’Institut d’Estratègia Turística (Inestur) durant aquesta legislatura, sota la gerència d’Antoni Oliver –també detingut– i amb Nadal com a conseller. Segons les investigacions, els suposats implicats haurien comès delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i suborn. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.