Política

Llibertat sota fiança de 100.000 euros per a l'exportaveu d'Unió Mallorquina

Tribunals

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat llibertat amb una fiança de 100.000 euros per al diputat Bartomeu Vicens, exportaveu parlamentari d'Unió Mallorquina (UM) i imputat en el cas de corrupció urbanística Son Oms.

El magistrat de la sala civil i penal del TSJIB Antonio Capó ha comunicat aquest dimarts al migdia la mesura cautelar a Vicens, per al qual la Fiscalia Anticorrupció demanava presó eludible amb una fiança de 800.000 euros.

Vicens, aforat i exconseller de Territori de Mallorca quan es van produir els fets, està imputat per cinc delictes: falsedat en document mercantil; delicte contra la hisenda pública; estafa; blanqueig de capital i suborn.

UM manté la suspensió
La portaveu d'UM, Cati Julve, ha assegurat que es mantindrà la suspensió de militància del partit per a Vicens fins que la justícia no emeti una sentència ferma. Així ho ha indicat Julve al Parlament després de conèixer la interlocutòria del jutge instructor del cas Son Oms, que ha permès a Vicens eludir la presó preventiva.

Julve ha admès que la situació que travessa el diputat, integrat en el grup mixt, no és "agradable", tot i que ha emfatizat que les decisions que ha pres UM són "les que havia de prendre en un moment determinat i dins del marge de maniobra del partit".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.