Política

El jutge Varela expulsa Falange de la causa contra Garzón per no haver rectificat l'escrit d'acusació

El partit ultradretà pot quedar fora del procés i només el sindicat Manos Limpias manté les imputacions contra el magistrat

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa per prevaricació contra Baltasar Garzón per haver investigat les desaparicions del franquisme ha expulsat del procés Falange Española y de las JONS per no haver presentat en el termini marcat una rectificació de l'escrit d'acusació. L'altra part acusadora, el sindicat Manos Limpias, va presentar dijous un nou escrit d'acusació on ometia al·lusions que el jutge instructor. Luciano Varela, va qualificar d'improcedents.

El jutge Varela va instar el passat dia 21 Falange i Manos Limpias a modificar els seus escrits d'acusació contra Garzón. Falange, que demanava 20 anys d'inhabilitació per al jutge de l'Audiència Nacional, havia presentat un escrit inicial que, segons Varela, "es podia entendre més com una exposició per a un debat ideològic sobre esdeveniments històrics" en els quals feien difícil de determinar els elements d'acusació i advertia a l'organització política que si no ho feia en quedaria exclosa.

L'admissió de com a mínim un dels escrits era condició indispensable perquè Varela pugui dictar l'obertura del judici oral contra Garzón, ja que la Fiscalia no presenta cap acusació. El magistrat del Suprem també reclamava a Falange que determinés la responsabilitat civil que el partit ultradretà atribueix a Garzón.

El sindicat ultradretà Manos Limpias, per la seva banda, ha criticat que la Fiscalia hagi demanat el tancament de la causa contra Garzón, i ha acusat el ministeri públic d'incomplir "sistemàticament" les seves funcions constitucionals. Segons el col·lectiu ultradretà, "fets punibles haurien quedat impunes si no hi hagués hagut l'acció popular" i ha titllat "d'indigne i deslleial" que la Fiscalia serveixi interessos partidistes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona