Política

Comença el judici per l'explosió de la T-4

La Fiscalia demana penes superiors als 900 anys de presó per a Sarasola, Portu i San Sebastián, acusats de l'atemptat de l'aeroport de Barajas, ara fa quatre anys

L'Audiència Nacional jutja des d'aquest dilluns Mattin Sarasola, Igor Portu i Mikel San Sebastián, presumptes etarres als quals la Fiscalia demana penes superiors als 900 anys de presó, acusats de ser els responsables de l'atemptat a la terminal 4 de l'aeroport de Barajas, a Madrid, ara fa quatre anys.

L'acció terrorista va costar la vida a dues persones i en va ferir una quarantena més, i va suposar el cop que va trencar la treva que ETA havia declarat deu mesos abans. Dos homes de nacionalitat equatoriana van morir a conseqüència de l'explosió malgrat que ETA havia avisat de la col·locació de les bombes, i malgrat que la policia havia evacuat la zona.

Les dues víctimes dormien als seus cotxes quan hi va haver l'atemptat i els serveis d'emergència van tardar diversos dies a poder rescatar els cossos.

La Fiscalia considera els acusats responsables de dos delictes d'assassinat terrorista, un d'estralls terroristes i 41 d'intent d'assassinat. A banda se sol·liciten indemnitzacions de mig milió d'euros per a les famílies dels morts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.