Política

Incomoditat al PSC per les declaracions d'Ernest Maragall contra el tripartit

El conseller evita matisar les seves declaracions des del Parlament, com esperaven els seus companys de partit. Ferran el critica a cara descoberta i per la seva manca de sentit de "l'oportunitat"

Ernest Maragall ha deixat amb un pam de nassos els seus companys del PSC que esperaven una matisació de les paraules amb què aquest matí ha vaticinat la fi del tripartit, del qual Catalunya n'està "fatigada", segons el conseller d'Educació. Després de seguir la sessió de control al Parlament, Maragall ha declinat parlar amb la premsa aquesta tarda.

Ha acudit al legislatiu per escoltar la sessió de control al president José Montilla i les preguntes al govern, i després ha abandonat l'hemicicle. "Tinc feina, m'estan esperant", és tot el que ha indicat a la premsa. Paral·lelament, el diputat socialista Joan Ferran ha estat el primer, i per ara l'únic, a criticar el seu company de partit a cara descoberta i a micro obert. "Ernest Maragall no té el do de l'oportunitat", s'ha queixat.

La conselleria ha precisat que tot el que ha dit Maragall a la conferència estava prèviament escrit i que es pot consultar. L'estira i arronsa amb els periodistes s'ha produït tot i que un alt dirigent del PSC aquest migdia convidava la premsa a preguntar al conseller sobre la polèmica sentència sobre el tripartit.

La incomoditat per les crítiques d'Ernest Maragall al tripartit ha anat creixent al Parlament a mesura que passaven les hores. El primer a manifestar-la ha estat Joan Herrera, d'ICV, i s'hi han anat afegint, fora de micròfon, veus de les files socialistes.

Públicament, Montilla ha evitat desautoritzar el conseller d'Educació en una resposta al diputat del PP Daniel Sirera, al qual ha recomanat que no basi les crítiques en "simples titulars o despatxos d'agència", sinó llegir "la conferència sencera, que li farà servei".

Als passadissos, algunes veus socialistes han atribuït les declaracions al caràcter individualista dels Maragall, mentre altres apuntaven que precisament a ell el tripartit no li va fer cap nosa per aprovar la llei d'educació amb CiU. I esperaven que Maragall rectifiqués.

El tema ha monopolitzat les converses durant tot el matí, ja que des de primera hora s'han conegut les opinions de Maragall, llançades en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

El futur candidat d'ICV a les eleccions catalanes, Joan Herrera, que avui s'ha reunit amb Greenpeace al Parlament, ha carregat amb duresa contra Maragall i la seva gestió al departament d'Educació. Preguntat per les paraules de Maragall sobre el futur negre del tripartit, Herrera hi ha discrepat fonamentalment. "Potser el que passa és que algun elector no ha entès la política d'alguna conselleria que no ha estat a l'alçada d'un govern de progrés", ha indicat recelant de la llei d'educació, aprovada pel PSC, CiU i ERC, amb el vot en contra d'ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

L’exprimera ministra de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv afirma que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la campanya amb l’ajuda de Musk

barcelona