Política

Ernest Maragall veu Catalunya "fatigada" de tripartit i augura que no sumarà a les properes eleccions

El conseller d'Educació ha reclamat al PSC "veu pròpia" al Congrés, "amb lleialtat al projecte federal, però amb posició pròpia"

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, creu que Catalunya està "fatigada" de la fórmula del tripartit i ha augurat que els tres partits que en aquests moments governen no sumaran després de les properes eleccions.

"Tot indica que no recolzarà nous experiments ni artefactes inestables o pretesament inestables", ha assegurat en un esmorzar informatiu.

Maragall ha constatat que, davant d'això, la resposta tendeix a una "major fragmentació" en lloc d'un "retorn intel·ligent a les grans forces".

El conseller ha reclamat al PSC un projecte "clar, global, explícit, i un lideratge que l'assumeixi". També ha reclamat "veu pròpia" al Congrés, "amb lleialtat al projecte federal, però amb posició pròpia".

Maragall considera que l'executiu "continua tenint aquest estigma de no acceptació, de gairebé rebuig unànime al propi concepte, a la pròpia marca que el defineix". "És una contradicció amb què hem de viure i que demana respostes de futur", ha assegurat, tot i que creu que està "demostrat arreu del món" que "és possible governar en coalició sense donar mostres d'incoherència".

El conseller d'Educació també ha afirmat que "avui per avui sembla que Catalunya no accepta aquesta possibilitat o realitat, n'està fatigada", i "tot indica que no donarà suport a nous experiments ni artefactes inestables o pretesament inestables". Però ha indicat que "curiosament" la resposta que apareix "és més aviat una major fragmentació i dispersió" en l'àmbit polític –en referència a noves propostes electorals com poden ser Reagrupament, una candidatura encapçalada per Joan Laporta o altres nous partits-, en lloc d'un "retorn intel·ligent a les grans forces a qui es pot reclamar centralitat i àmplia representació social".

"En què quedem? No diem que no ens agraden els governs dividits i tant plurals?", s'ha preguntat, "en canvi estem en una mena de festa de totes les possibilitats i de totes les il·lusions de futur que se'ns poden presentar des de diverses perspectives, a la dreta, a l'esquerra o al sobiranisme".

Maragall ha dit que són respectables, però ha afegit que això ha de ser compatible amb la possibilitat que, des del PSC, s'ofereixi a la ciutadania "un projecte d'horitzó llunyà, clarament definit, arrelat al present, no simplement de bones intencions o retòriques progressistes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.