Política

Saura veu "la gent contenta" quan inaugura "una guarderia o un hospital"

El conseller i president d'ICV nega que hi hagi "fatiga" de tripartit, com diu Ernest Maragall

El president d'ICV i conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha negat avui que els catalans estiguin "cansats" del tripartit, com ha dit el conseller socialista Ernest Maragall.

"Jo no veig la ciutadania cansada. Sobretot quan vas pel territori fent inauguracions, a inaugurar una guarderia o un hospital, jo veig la gent contenta", ha afirmat. "Ens diuen en molts llocs que fem el que no s'havia fet mai. Sí que hi ha gent que ens diu que es veu poc tot el que fem".

Saura ha eludit polemitzar amb el seu company de govern, i ha apuntat que prefereix debatre amb la ciutadania i escoltar la seva opinió abans que opinar sobre Maragall.

Ha confiat que aquesta polèmica no afecti l'executiu, afirmant que dins del govern no se n'ha parlat, però ha dit que no sorprenen les declaracions del conseller: "En política fa temps que em sorprenen poques coses", ha ironitzat.

Ho ha dit en una roda de premsa a la seu del partit per parlar sobre l'obra de govern portada a terme per la coalició ICV-EUiA dins del tripartit. També hi eren el secretari general d'ICV i candidat a president de la Generalitat, Joan Herrera, i el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.

Saura ha ressaltat la gestió del seu partit en el tripartit, i ha lamentat que siguin "els únics" que el defensen, en al·lusió als socis de govern, PSC i ERC, i ha afegit que no els preocupa quedar-se sols en aquesta defensa, i s'ha mostrat convençut que la majoria dels catalans tornarà a donar suport a la reedició del tripartit.

Ha assegurat que el govern d'esquerres "ha valgut la pena", perquè considera que el balanç és positiu, i ha demanat un nou impuls perquè aquesta fórmula pugui seguir endavant amb l'objectiu de deixar molt clara "la diferència entre un executiu d'esquerres i un de dretes".

A més, ha lamentat que la tasca feta pel govern s'hagi vist "tapada", un fet que ha justificat perquè la relació entre Catalunya i Espanya ha monopolitzat el debat, ha subratllat.

El secretari general d'ICV ha dit que volen "posar en valor" el que s'ha fet des de la coalició en el tripartit, tot i que ha reconegut que no s'ha fet tot el que volien, i ha defensat el paper dels ecosocialistes com els garants que hi haurà polítiques d'esquerres.

Ha assenyalat que aspiren a tenir més força per dotar d'un accent d'esquerres més important a un possible tercer tripartit, i ha criticat els governs de CiU afirmant que llavors hi havia menys polítiques socials.

"No permetrem tornar al passat i fer un pas enrere, quan els pobres tenien menys oportunitats o quan hi havia més llistes d'espera", ha sentenciat.

Finalment, Miralles ha afirmat que a les eleccions "guanyaran" una nova majoria amb més valors d'esquerres i ecologistes al Parlament, assegurant que això és recomanable i necessari per a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.