Política

Castells s'alinea amb Maragall i Tura arbitra

La consellera de Justícia reivindica la pluralitat interna del partit, però fa una crida a la unitat i insta a no fer grossa la "pilota" del debat intern després que el titular d'Economia hagi advertit que no es pot "negar la realitat"

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha instat aquest dijous a evitar que es faci més grossa la "pilota" del debat intern del PSC tot i que ha defensat el dret dels consellers a opinar. En una conversa informal amb periodistes, Tura, propera al sector més catalanista del PSC, ha defensat la pluralitat interna del partit, si bé ha alertat que en un context de proximitat electoral i en plena crisi, cal projectar una imatge d'unitat i no de divisió.

La consellera i dirigent del PSC ha fet el seu comentari després que el conseller d'Economia, Antoni Castells, advertís el PSC que no pot negar "el debat lliure i la realitat", en una clara defensa al conseller d'Ensenyament, Ernest Maragall, que va dir que Catalunya està "fatigada" de tripartit.

Després de les aparicions primer de Maragall i després, aquest mateix dijous al Parlament i en una breu declaració als mitjans, del conseller Antoni Castells, la consellera Tura s'ha afegit al debat en to conciliador. Per Tura, el PSC ha de projectar una imatge d'unitat de cara als comicis d'enguany.

Això però, segons la consellera, no implica negar la discrepància i el debat intern i ha recordat que ella mateixa ha perdut votacions internes i ha discrepat i en cap cas ha rebut per resposta cap mesura disciplinària. Així, ha considerat que al PSC hi ha de poder seguir convivint els diferents accents. Per la consellera Tura, en cap cas ni Maragall ni Castells han desafiat el president i líder dels socialistes, José Montilla. De fet, el mateix Montilla ja havia reivindicat la necessitat que els socialistes catalans obtinguessin una majoria electoral prou àmplia per governar "sense hipoteques".

La declaració de Castells ha sorprès a la cúpula socialista, que de moment ha respost amb el silenci. Tura també ha assegurat que desconeixia que Castells tingués intenció de sortir a fer la declaració de defensa de Maragall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.