Política

L'advocat de l'Estat i la fiscalia impugnaran la candidatura Iniciativa Internacionalista

L'encapçala el dramaturg i excandidat de HB, EH i ANB Alfonso Sastre, i el ministeri de Justícia creu que hi ha "prou proves" que es tracta d'una "successió fraudulenta" de Batasuna. En la llista hi ha Josep Garganté, conductor d'autobús de Barcelona i delegat de la CGT a TMB, i sindicalistes i membres de col·lectius d'esquerres de tot l'Estat

El govern espanyol, mitjançant l'advocacia de l'Estat, ha decidit finalment impugnar la candidatura presentada per Iniciativa Internacionalista (II) a les eleccions europees, encapçalada pel dramaturg i excandidat de HB, EH i ANB Alfonso Sastre.

Ho ha comunicat el ministeri de Justícia en comunicat. La demanda es presentarà aquest dijous, ja que els serveis jurídics de l'Estat creuen que hi ha "prou proves que acrediten que aquesta candidatura és una successió fraudulenta de l'entorn ETA-Batasuna". La fiscalia també presentarà la mateixa petició.

La candidatura Iniciativa Internacionalista aplega representants de l'esquerra de tot l'Estat. Hi ha diversos sindicalistes –de CCOO, de la CGT, de la Confederació Intersindical Canària–, l'actriu Alicia Hermida –la Valentina de la sèrie Cuéntame...–, el poeta gallec José Luis Mendez Ferrín –membre de Fronte Popular Galega–, que va arribar a ser proposat per al premi Nobel, i el membre del comitè de vaga dels autobusos de Barcelona Josep Garganté, delegat de la CGT a TMB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.