Política

El Suprem veta d'Iniciativa Internacionalista al cens

Dos magistrats de la sala que il·legalitza candidatures s'abstenen de participar en aquest cas, i se'n designaran dos més per substituir-lo

El Tribunal Suprem (TS) ja treballa per il·legalitzar la candidatura Iniciativa Internacionalista, encapçalada pel dramaturg i excandidat de ANB Alfonso Sastre. La sala especial per a aquests casos –en què s'aplica l'article 61 de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ)– ha rebut aquest dijous les demandes de l'advocacia de l'Estat i de la fiscalia i ha començat les deliberacions, segons un comunicat del tribunal.

De moment, s'ha acceptat l'abstenció de dos dels magistrats, que ha rebutjat participar en aquest cas com ja havien fet en dues ocasions anteriors, i s'ha decidit substituir-los per dos jutges més.

A més, la sala ha acordat donar un termini de poc més de 24 hores, fins a les sis de la tarda d'aquest divendres, perquè els advocats de la candidatura presentin al·legacions. De moment, però, el TS ja ha suspès cautelarment l'entrega del cens electoral a Iniciativa Internacionalista, que d'aquesta manera no podrà adreçar-se als electors potencials per enviar-los propaganda.

A més de Sastre, la candidatura d'Iniciativa Internacionalista, presentada per a les eleccions europees del 7 de juny, està formada per sindicalistes, escriptors, actors i membres d'associacions i vinculats amb l'esquerra. Són de diversos punts de tot l'Estat i, entre d'altres, hi ha el membre del comitè de vaga dels autobusos de Barcelona, Josep Garganté, de la CGT, que ocupa el lloc número tres de la llista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.