Política

El TSJC i el govern català denuncien el tracte a detinguts i defensen el dret a la dignitat

Denuncien que els detinguts en el cas Pretòria apareixessin emmanillats davant l'Audiència Nacional

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la conselleria de Justícia han criticat aquest dissabte que els detinguts en l'operació Pretòria estiguessin exposats emmanillats davant els periodistes a les portes de l'Audiència Nacional i han exigit que es respecti el seu "dret a la dignitat".

Els vuit detinguts a Catalunya en l'operació Pretòria, entre ells l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i els exalts càrrecs de Jordi Pujol Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, van accedir divendres a l'Audiència Nacional pel seu propi peu, emmanillats, amb una gran bossa de plàstic blava amb les seves pertinences i a vista dels periodistes, ja que, de forma inusual, el vehicle policial no va accedir a l'interior de l'edifici i els va deixar a les portes.

D'aquesta forma, els periodistes van poder fotografiar i emetre per televisió la imatge dels detinguts emmanillats, el que ahir ja va ser durament criticat per diverses formacions, especialment CiU.

Davant aquesta situació, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugenia Alegret, ha assegurat avui en declaracions als periodistes que li sembla "malament" el tracte donat als detinguts, ja que considera que "la pena del passeig o la pena del 'telediari' no està prevista en el Codi Penal".

"Aquesta imatge (la dels detinguts emmanillats i amb les seves pertinences en una bossa de plàstic entrant a peu a l'Audiència Nacional) no l'havia vist mai, sincerament. No sé per què s'ha produït, s'hauria de descobrir allà, però em sembla malament", ha indicat Alegret.

De la seva banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, també s'ha mostrat crítica i ha assegurat que s'han de respectar els drets fonamentals de totes les persones, també la dels detinguts, com el dret a la imatge i el dret a la dignitat.

També Tura, que milita al PSC, ha defensat la decisió del seu partit d'anunciar que expulsaran de la formació a l'alcalde de Santa Coloma i els altres dos militants socialistes imputats, ja que considera que "el càncer s'ha d'extirpar". "No hi ha possibilitat d'actuació feble davant la corrupció política", ha subratllat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona