Política

Zapatero confirma l'alliberament de l''Alakrana'

Els pirates han anunciat que deixaven anar el vaixell després de cobrar el rescat, 47 dies després del segrest

Els pirates que mantenien segrestat el vaixell pesquer Alakrana han alliberat el vaixell aquest dimarts al migdia, segons ha confirmat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, des d'Hongria. Han passat 47 dies des del segrest en aigües de l'oceà Índic, davant de les costes de Somàlia.

Els segrestadors han anunciat l'alliberament a través de diverses agències de premsa internacionals. Segons aquesta versió, l'alliberament dels 36 tripulants s'hauria produït després de fer-se efectiu el pagament d'un rescat d'uns 2,3 milions d'euros.

Dues hores més tard, Zapatero ha anunciat que el pesquer basc "navega lliurement cap a aigües més segures", i que tots els tripulants estan "sans i estalvis". Els pesquer es dirigeix ara cap a les Illes Seychelles, on està previst que atraqui d'aquí a "40 o 45 hores" i, des d'allà, els mariners volin a Madrid. Així ho ha anunciat al Congrés el portaveu del PNB en aquesta Cambra, Josu Erkoreka, que ha traslladat la notícia als mitjans la informació que acabava de rebre per boca de la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega.

A més dels diners del rescat, una altra de les demandes dels pirates era que els seus dos compatriotes detinguts i traslladats a l'Audiència Nacional espanyola fossin retornats per ser jutjats a Somàlia. En les últimes hores, els pirates han obtingut garanties del retorn dels dos pirates mitjançant una expulsió del país després d'un judici que es produiria en quinze dies, fet que també podria haver ajudat a desbloquejar la situació.

Durant aquest mes i mig de segrest, els familiars dels pescadors segrestats han organitzat actes de suport a la tripulació i n'han demanat la posada en llibertat, mentre que la gestió del govern espanyol respecte a aquest assumpte ha estat molt criticada.

Els mariners de l'Alakrana van ser segrestats el passat 2 d'octubre davant les costes de Somàlia i des d'aleshores l'executiu espanyol i els armadors han mantingut contactes amb la banda per tal d'aconseguir-ne l'alliberament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.