Política

El govern espanyol es nega a aclarir què passarà amb els pirates somalis empresonats a Madrid

De la Vega assegura que ara "és l'hora de la justícia" i que l'executiu no s'hi ficarà

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, assegura que "la justícia ha de seguir el seu curs", i es nega a dir si s'ha pagat cap rescat per alliberat l'Alakrana i a especular sobre el futur dels pirates somalis detinguts.

En una compareixença davant la premsa aquest dimarts a la tarda, hores després del final del segrest que ha durat 47 dies, De la Vega també ha explicat que, de moment, l'Armada espanyola no ha arrestat cap dels altres pirates.  "Si sabéssim on són, estarien detinguts, per Espanya o per altres països", ha indicat la vicepresidenta quan els periodistes li han preguntat si els vaixells militars que vigilaven el pesquer retingut han perseguit els pirates quan han marxat de l'Alakrana.

"De moment, que jo sàpiga no", ha respost. I ha assegurat que molts dies hi ha detencions de pirates i que ara s'està perseguint "els de l'Alakrana i tots".

Sobre Abdu Willy i Raageggesey Adji Haman, els dos detinguts fa dies i empresonats a l'espera d'un judici a l'Audiència Nacional espanyola, De la Vega ha recordat que estan en l'àmbit del poder judicial i s'ha mostrat convençuda que tant el jutge como la fiscalia "estan actuant seguint el que marca la legislació".

"No valoraré ni qüestionaré l'evolució que seguirà el cas ni les penes que demanarà la fiscalia en exercici de la seva autonomia, només faltaria"; ha conclòs la vicepresidenta.

El trasllat dels dos pirates detinguts a Espanya a Somàlia o Kènia era una de les condicions que posaven els segrestadors per alliberar el pesquer i la tripulació. El govern espanyol sempre s'ha negat a parlar d'aquest afer i, oficialment, ha mantingut que la justícia fa el seu camí sense cap interferència governamental. Fonts vinculades als pirates i els mateixos tripulants, però, han mantingut en tot moment que es negociava aquest tipus d'acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona