Política

Una cadena d'atemptats provoca almenys 56 morts a l'Iraq

Vuit persones també han mort a causa de les bombes a l'oest sunnita del país

Una cadena d'atemptats amb bombes que tenien com a objectiu àrees xiïtes han deixat aquest divendres almenys 56 morts a Bagdad, en un possible contracop després d'una sèrie d'operacions del govern iraquià contra Al-Qaida. Vuit persones també han mort a causa de les bombes a l'oest sunnita del país.

Set explosions han impactat en diferents àrees de la capital iraquiana cap a l'hora de les oracions musulmanes, la majoria prop de mesquites xiïtes i també en un mercat, segons ha informat una font del ministeri de l'Interior. Prop de 112 persones han resultat ferides. "Atacar àrees d'oració (...) és una venjança per les pèrdues que ha tingut Al-Qaida", ha dit un portaveu de seguretat de Bagdad. "Creiem que aquests atacs terroristes continuaran", ha afegit el portaveu de seguretat de Bagdad, el general Qassim al-Moussawi.

En els atacs d'aquest divendres, almenys 21 persones han mort després que esclatessin tres bombes en un barri pobre de Sadr City. Una altra bomba ha fet almenys 11 morts prop d'una mesquita xiïta al districte d'Al-Ameen, al sud-est de Bagdad. Abans, un cotxe bomba havia matat tres persones prop d'una mesquita xiïta al nord-oest d'Al-Hurriya, segons ha informat la policia. I encara abans, set membres d'una família han mort en una sèrie d'explosions a Khalidiya, una ciutat a l'agitada província d'Anbar, a 83 quilòmetres a l'oest de Bagdad. Un policia ha mort intentant desactivar la bomba.

La província majoritàriament sunnita d'Anbar s'havia mantingut relativament tranquil·la des que líders tribals van començar combatre el 2006 grups sunnites islamistes, com Al-Qaeda. Tot i això, els insurgents continuen operant a la província.

Diumenge passat, el líder d'Al-Qaeda a l'Iraq, Abu Ayyub al-Masri, va morir juntament amb Abu Omar al-Baghdadi, el suposat cap del grup associat Estat Islàmic de l'Iraq, en una operació feta per forces iraquianes i nord-americanes en una àrea rural al nord-oest de Bagdad.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.