Política

Camacho creu que el suport de Mas i CDC a la consulta d'Arenys mostra la seva radicalització

Insta el president de la Generalitat a "posar ordre" al govern després que alguns consellers s'hagin pronunciat a favor del referèndum

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha considerat aquest dilluns que el suport a la consulta sobiranista d'Arenys de Munt del líder de CiU, Artur Mas, i del seu partit, CDC, mostren la seva radicalització.

A més, ha instat el president de la Generalitat, José Montilla, a "posar ordre" al govern després que alguns consellers s'hagin postulat a favor del referèndum.

"Si hi ha discrepàncies [al govern], han de solucionar-se, però no podem tenir consellers a favor" d'una consulta que, segons la seva opinió, és il·legal, motiu pel qual ha de prohibir-se, ha constatat en roda de premsa.

Davant de la radicalització de CDC i la passivitat de Montilla, segons Sánchez Camacho, la consulta d'Arenys de Munt preocupa "milers de catalanistes i catalans moderats, que no aposten per la ruptura i la independència", i ha dit a aquests electors que tenen les portes obertes del PP català.

Sobre Mas i CDC, Camacho ha considerat que, amb el seu suport a la consulta, es visualitza "l'aposta per la deriva independentista i sobiranista", lluny del model que, segons la seva opinió, preconitzava l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Camacho també ha lamentat l'actitud de "deslegitimació" de Mas contra el TC i que demani manifestacions en contra d'una eventual sentència que retalli l'Estatut.

La líder del PP ha contrastat l'"aposta més rupturista de CDC" amb la que té UDC, i ha recordat que només una minoria dels catalans advoquen per la independència.

Sánchez Camacho ha indicat que la seva formació acatarà la sentència del TC tant si avala com si retalla l'Estatut i, després de reclamar que l'alt tribunal es posicioni com més aviat millor, ha lamentat les declaracions del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i del de Treball, Celestino Corbacho, en defensar la constitucionalitat del text i tractar de "pressionar" el TC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona