Política

ERC anima els seus càrrecs locals a impulsar consultes com la d'Arenys de Munt

Ridao insta els municipis a rebutjar "la reacció dubtosament democràtica" del govern espanyol

ERC ha animat aquest dilluns els seus càrrecs locals a impulsar referèndums d'autodeterminació als seus municipis i ha anunciat que presentarà mocions de suport a la consulta d'Arenys de Munt a les poblacions on té representació.

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva permanent d'ERC, el seu secretari general, Joan Ridao, ha explicat que, com que ja existeix el moviment sobiranista Decidim.cat, ERC deixarà en mans dels alcaldes i els regidors republicans integrats en aquesta plataforma la possibilitat d'impulsar consultes similars a la d'Arenys de Munt.

Decidim.cat, plataforma amb la qual Ridao preveu reunir-se aquest dimarts, està formada per uns 170 alcaldes de territoris de parla catalana, segons les dades de l'entitat, i té com a objectiu impulsar el dret a decidir.

Ridao ha afirmat que després de l'actuació de l'"aparell de l'Estat" per impedir la consulta d'Arenys, s'hauria de "començar a viure com a exercici de normalitat democràtica que en qualsevol municipi es pugui consultar la ciutadania", també sobre la independència de Catalunya, ha afegit.

Per deixar clara la sintonia d'ERC amb la iniciativa d'Arenys de Munt, la formació republicana presentarà mocions als ajuntaments on té regidors.

Ridao ha precisat que la moció expressarà el suport a la consulta d'Arenys i a la "llibertat d'expressió", i el rebuig a la "reacció dubtosament democràtica i furibunda del govern espanyol, que ha estat incapaç de metabolitzar aquest debat".

En aquest context, Ridao ha lamentat que la justícia espanyola "faci seure al banc dels acusats" l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, només "per donar una oportunitat a la democràcia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.