Política

El 47,3% dels catalans està a favor de l'Estat propi

Una consulta encarregada per la web de Joan Laporta indica que el 6,4% dels enquestats diu que se sent més espanyol que català i el 5,5% només espanyol

El 47,3% dels catalans està a favor de l’Estat propi. Si més no, així es desprèn d’una enquesta encarregada per la web de Joan Laporta, feta aquest febrer entre més de 1.550 persones majors de 18 anys d’arreu de Catalunya.

La mostra indica que el 45,3% actualment no hi estarien a favor, mentre que un 7,4% no ho saben o no contesten quan els pregunten per aquesta qüestió.

L’estudi també revela que la franja d'edat on hi ha més voluntat de tenir un Estat propi és entre les persones de 35 a 49 anys (51,5%), seguida de les persones de 50 a 64 anys (49,2%).

Per territoris, més de la meitat dels lleidatans (59,6%), dels gironins (59%) i dels tarragonins (54,8%) expressen la seva preferència per un Estat propi. A Barcelona el percentatge se situa en el 44,1%.

Pel que fa a la intenció de vot en les properes eleccions, els electors de Reagrupament (96,7%) i d’ERC (92,7%) són els que expressen aquesta voluntat amb un percentatge més elevat, seguits dels electors de CiU (56,4%), ICV-EUiA (48,9%) i PSC (32,4%).

Un de cada deu se sent espanyol
Segons les dades de l’enquesta fetes públiques a la web del president blaugrana, tan sols un de cada deu dels ciutadans que viuen a Catalunya se sent només espanyol (5,5%) o més espanyol que català (6,4%).

Per contra, més de 8 de cada 10 dels enquestats diuen que se senten únicament catalans (21%), més catalans que espanyols (26,2%) o igual de catalans que espanyols (37,6%).

L’estudi destaca finalment que el 56,5% dels enquestats s’expressen habitualment en català, enfront del 42,5% que ho fa en castellà o altres llengües diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona