Política

Un 89% dels espanyols estaria en contra d'una intervenció militar a Catalunya si s'aprovés la independència

La segona part de l'enquesta presentada per la UOC revela que només un 25,9% seria partidari d'anul·lar l'autonomia de Catalunya. El 76% dels enquestats es negaria a fer boicot als productes catalans si s'iniciés el procés del referèndum.

El resultats de la segona part de l'enquesta presentada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) revelen que un 88,8% dels espanyols no serien partidaris d'una intervenció militar a Catalunya en el cas que s'aprovés la independència en un referèndum oficial. Tanmateix, malgrat que només un 8,8% dels enquestats veuria de bon ull l'acció de l'exèrcit, un 60% considera que es produirien incidents violents si s'anunciés la separació d'Espanya. Tot i així, un 88,9% creu que els actes de violència no tindrien cap justificació.

L'enquesta es va realitzar entre els mesos de setembre i octubre del 2009 per via telefònica a càrrec de l'empresa DYM. La mostra consta de 1.883 entrevistes realitzades a residents a l'Estat espanyol d'entre 15 i 74 anys. Paral·lelament es va fer a Catalunya la part de l'estudi que l'AVUI va acançar en exclusiva el 3 de desembre de l'any passat, que indicava, per primera vegada, que en un referèndum d'independència fet al Principat guanyaria el sí.

A Espanya, a la pregunta de "si Catalunya celebrés el referèndum i votés a favor de la independència, què creu vostè que hauria de fer el govern espanyol?", únicament un 25% consideraria oportú anul·lar l'autonomia, mentre que el 68,6% hi estaria en contra. Un 69,1% tampoc estaria d'acord a imposar sancions econòmiques contra Catalunya.

El sondeig destaca una altra dada significativa: un 80,2% dels espanyols opina que els pobles del món tenen dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur. No obstant, només un 25% aprovaria oficialitzar l'ús del català com a llengua oficial i de treball a la Unió Europea.

Un 60% dels enquestats consideren que els catalans han contribuït molt al progrés d'Espanya, i un 48% creuen que una Catalunya independent mantindria bones relacions amb l'Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona