Política

El portaveu del PP a Palma no es va endur "ni un cafè, ni un duro" del Palma Arena, segons el seu advocat

Els cinc detinguts pel nou cas de corrupció que esquitxa els populars declaren als jutjats de Palma

José Ramón Orta, advocat del portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafa Duran, ha remarcat que el seu client "no es va emportar ni un cafè, ni un duro del Palma Arena" quan en la passada legislatura va presidir la junta del consorci per a la construcció d'aquest velòdrom, impulsat i inaugurat per l'expresident del Govern Balear, Jaume Matas. Orta ha assenyalat que "les coses que ha fet Duran són per exercir" el càrrec de president de la junta i que "no n'ha tret cap profit". Alhora, lletrat ha recalcat que la Fiscalia Anticorrupció només li imputa un delicte de prevaricació, pel qual es podria enfrontar simplement a una inhabilitació per a un càrrec públic d'entre set i deu anys, segons l'article 404 del Codi Penal.

Orta ha explicat la versió dels fets de Duran davant dels jutjats de Palma, on aquest dissabte declaren els cinc detinguts pel cas, càrrecs i excàrrecs del PP i responsables d'organismes relacionats amb el projecte del Palma Arena, el pressupost del qual s'hauria inflat fins a doblar-lo. A més, hi ha 13,3 milions d'euros d'aquest pressupost sense justificar.

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, interroga aquest dissabte, a més de Duran, l'exdirector general d'Esports del govern de Matas i exmedallista olímpic a Atlanta 96 José Luis Pepote Ballester; el director de l'agència de comunicació Nimbus, Miquel Romero; l'exgerent del Palma Arena, Jorge Moisés, i l'excap de la UTE que va executar les obres, Miguel Ángel Rodríguez.

L'advocat de Duran creu que el seu client sortirà en llibertat provisional després de declarar. Després de defensar el seu client, Orta ha passat a l'atac contra l'arquitecte del velòdrom, també imputat en el cas, tot i que la policia el va deixar en llibertat pendent de ser citat pel jutge, i ha advertit que, malgrat que l'arquitecte de l'equipament tenia "prestigi internacional", finalment s'ha demostrat que el projecte que va elaborar per a aquesta infraestructura "no ha estat seriós ni solvent", ja que "hi faltaven partides econòmiques essencials perquè es pogués tirar endavant".

Tot i això, ha apuntat que "no era la funció" de Duran valorar aquesta qüestió, sinó que "existien uns serveis tècnics, que eren els que havien de controlar aquest tema", i alhora ha recordat que l'Ajuntament de Palma era la institució que "menys paper tenia en el consorci, format també pel Consell de Mallorca i el Govern, més enllà que li toqués presidir-lo". En aquest sentit, ha afegit que Duran va presidir aquest òrgan "per delegació de la llavors alcaldessa, Catalina Cirer".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.