Política

Llibertat provisional sota fiança per als 5 imputats en el cas Palma Arena

Després d'una llarga jornada de declaracions de 17 hores, el jutge ha decretat llibertat provisional per als acusats en la presumpta trama de corrupció del velòdrom

Els cinc detinguts pel cas Palma Arena, entre els quals hi ha quatre excàrrecs del Partit Popular, poden tornar a casa després de pagar unes fiances d'entre 15.000 i 50.000 euros.

Després d'una llarga jornada de declaracions de 17 hores, el jutge d'instrucció número 3 de Palma ha decretat llibertat provisional per als acusats en la presumpta trama de corrupció del velòdrom Palma Arena, que haurien desviat 45 milions d'euros durant la construcció d'aquest equipament esportiu.

De fet, la decisió del jutge ha arribat gairebé tres hores després de la declaració de l'últim dels detinguts, el cap d'obres de la UTE (FCC i Melchor Mascaró) que va construir el pavelló, Miguel Ángel Rodríguez, després de reunir-se el magistrat amb els fiscals anticorrupció i amb les defenses.

Les fiances més altes han estat imposades al ex gerent del velòdrom, Jorge Moisés, qui té de temps per a abonar-la fins al dilluns, i a l'exdirector general d'Esports, José Luis Pepote Ballester, que l'ha pagat aquesta mateixa nit i que es va negar a fer declaracions sobre la decisió judicial.

La resta dels arrestats -el portaveu del PP en l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán; el director de l'empresa Nimbus, Miguel Romero, i el cap d'obres Miguel Ángel Rodríguez- han desemborsat un total de 15.000 euros cadascun.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.