Política

Herrera acusa Mas de voler per Catalunya el model de creixement de Madrid i no el d'Europa

L'ecosocialista afirma que hi ha una dreta "obsoleta" que vol catapultar el país amb mesures del passat

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Herrera ha criticat les receptes del president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, per sortir de la crisi.

Segons Herrera, a Catalunya hi ha una dreta "obsoleta" que el que vol és catapultar el país amb mesures que formen part del passat.

Pel líder ecosocialista, mentre CiU té com a model el "creixement desarrollista" que ha experimentat Madrid als últims temps gràcies "a la gran inversió estúpida en infraestructures i ciment", el referent d'ICV és "Europa i l'esquerra verda" que veu el medi ambient "no com un llast sinó com una gran oportunitat".

"Miren enrere i volen créixer com es feia als anys 70 i 80". Mas ens vol homologar a Madrid, amb les seves carreteres de circumval·lació "que estan congestionades i que empitjoren la qualitat de l'aire", ha assenyalat Herrera, que que ha intervingut en un debat en el marc del Consell del Partit Verd Europeu al voltant de la sortida verda a la crisi

El candidat d'ICV a les properes eleccions al Parlament de Catalunya ha criticat l'actitud de CiU, que "contínuament" està acusant ICV d'estar aturant el país. "Volien l'aigua del Roine per un creixement il·limitat, es queixen que ampliem les zones protegides, ens assenyalen quan diem que cal complir amb la normativa europea en matèria d'avaluació ambienta"', ha dit.

Igualment, ha lamentat que la social democràcia ha deixat de jugar el seu paper, i ha recordat que el mateix president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir en el seu moment que baixar els impostos era "d'esquerres". Davant aquesta situació, Herrera ha apostat per "una sortida verda de la crisi" i "un canvi de model real".

El secretari general d'ICV ha dit que Barcelona i Catalunya ja són un exemple per l'esquerra verda europea, ja que a la capital catalana hi ha un índex molt elevat d'ús de la bicicleta i el reciclatge d'escombraries i d'aigua "és una pràctica bastant habitual".

Igualment, ha dit que el pla d'ajust que vol aplicar el govern espanyol per reduir el dèficit és "una opció cínica", ja que mentre que s'ha decidit retallar les inversions en 50.000 milions d'euros, no s'està exigint res a les entitats financeres, les "culpables" de la crisi, des del punt de vista d'Herrera.

La jornada ha comptat també amb les intervencions de l'eurodiputat ecosocialista i vicepresident del grup dels Verds/ALE, Raül Romeva, i de la portaveu i co-presidenta del mateix grup, Monica Frassoni i Rebecca Harms. A més, també han intervingut el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego i del director de campanyes de Greenpeace, Mario Rodríguez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.