Política

Camats es perfila per fer tàndem electoral amb Herrera

La portaveu parlamentària d'ICV ja va ser la número 2 de Saura en els comicis de 2006

L'actual portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, es perfila com a número dos del secretari general d'ICV, Joan Herrera, a les llistes de la coalició d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament per la demarcació de Barcelona. Així ho han assegurat diverses fonts d'ICV. D'aquesta forma, Camats repetiria lloc en la llista després de que ja fes tàndem amb el president d'ICV i actual conseller d'Interior, Joan Saura, als comicis al Parlament l'any 2006. De fet, una de les grans incògnites és si Saura voldrà formar part o no de la candidatura. El mateix Herrera ha repetit en diferents ocasions que si Saura vol, hi serà.

Les fonts consultades destaquen el feeling polític i la confiança que hi ha entre Herrera i Camats, que s'ha convertit en una de les cares més visibles del partit com a portaveu al Parlament. Tot i això encara no s'ha començat el procés oficial per a la confecció de les llistes.

Camats ja va comptar amb la confiança de Saura l'any 2006 quan el president d'ICV la va situar al número dos de la seva llista. El juliol del 2006 Saura va ser proclamat candidat ecosocialista a la presidència de la Generalitat amb un 98'7% dels vots de les eleccions primàries. Saura va proposar Camat  com a número dos per Barcelona en una llista que també va incloure l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, com a número sis.

De moment, Herrera estarà acompanyat per la directora dels serveis territorials del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació al Camp de Tarragona i vicepresidenta d'ICV, Hortènsia Grau, com a cap de llista per la demarcació de Tarragona; pel portaveu parlamentari d'Agricultura d'ICV Francesc Pané com a cap de llista per Lleida; i pel secretari general d'Interior, Joan Boada, com a cap de llista per Girona. El número tres de la llista per la demarcació de Barcelona serà amb tota probabilitat el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles.

El dubte sobre el paper de Saura
Una de les grans incògnites és el paper de Saura i si finalment forma part de la llista. Preguntat per si s'entendria que Saura no fos a les llistes de les pròximes eleccions al Parlament, Herrera va dir en una entrevista el 29 de novembre que a ICV s'entendria qualsevol escenari i que Saura forma part de l'actiu d'ICV. "Aquest actiu pot estar en molts llocs: a les llistes, però també fora d'aquestes", va dir. En aquest context, va declarar que això depenia de la voluntat de tots i també de la de Saura. "A l'abril o juny discutirem les llistes, però ICV pot entendre qualsevol escenari tan si està a les llistes com si no".

Saura va anunciar el 25 de juliol passat que no repetiria com a cap de llista. Tot i això, va refermar la seva intenció de continuar en "primera línia" assegurant que, si la direcció del partit ho vol, continuaria "jugant un paper important" després de les eleccions al Parlament. "Ni me'n vaig ni em retiro" va sentenciar. Des de llavors, Saura no ha aclarit si té la voluntat de ser a les llistes ni quin lloc vol ocupar si es decideix a fer-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.