Política

Herrera presenta ICV com l'opció nacionalista "més atrevida" que pot acollir independentistes i autonomistes

Critica aquells els plantejaments "simplificadors" que creuen que "tot es redueix a convocar un referèndum sobre la independència"

El candidat d'ICV a la Generalitat, Joan Herrera, s'ha presentat aquest dissabte com l'opció nacionalista "més atrevida" en l'escenari polític català, i s'ha contraposat al seus socis d'ERC i del PSC.

Així, ha assenyalat que mentre que en els republicans tota la seva militància és independentista i en el PSC no n'hi ha, a ICV hi caben totes les opcions, cosa que, segons ell, la fa una formació realment atractiva pels electors.

Herrera ha afirmat que "tan simplificador" és afirmar que el poble de Catalunya s'autodetermina cada cop que vota com "creure que tot es redueix en convocar un referèndum sobre la independència", ha criticat Herrera, que ha considerat que el nacionalisme és "més que tot això". D'aquesta manera, el líder d'ICV ha proposat un projecte nacionalista amb el qual s'identifiquin els ciutadans de Vic, Cornellà de Llobregat i el barri del Besòs.

En unes jornades del partit sobre la Realitat nacional catalana, ha recordat que el seu model d'Estat és el federalisme plurinacional, encara que la seva formació hi ha militants que van més enllà i plantegen obertament l'autodeterminació.

Herrera ha apel·lat l'Estatut com la màxima eina del nacionalisme català i ha defensat que aquest ha impulsat nous moviments sobiranistes, perquè són molts els que "volen anar més enllà".

"El monopoli nacionalista s'ha trencat, ara l'ostentem totes les forces polítiques que formen part del catalanisme", ha dit Herrera, que ha explicat la seva ambició d'estendre el dret a decidir en tots els aspectes de l'autogovern català.

També ha advertit el seu desinterès en col·laborar amb "forces nacionalistes de dretes", en referència a CiU, en considerar que no són compatibles amb el projecte d'esquerres d'ICV i perquè no respecten els compromisos socials. "ICV en cap moment renunciarà al seu compromís social d'esquerres per col·laborar amb sectors catalanistes de dretes, no ho fem compatible", ha remarcat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.