Política

De la Vega: ni amb Montilla ni amb Guerra

La vicepresidenta es nega a comentar la carta del president de la Generalitat a 200 entitats en defensa de l'Estatut i tampoc vol pronunciar-se sobre les crítiques del diputat del PSOE

María Teresa Fernández de la Vega no vol desempatar. La vicepresidenta primera del govern espanyol s'ha resistit aquest divendres a donar la raó a José Montilla o a Alfonso Guerra. Separant-se de la disputa entre dues figures socialistes rellevants, no ha volgut opinar sobre la carta que el president de la Generalitat ha enviat a 200 entitats per agrair-los el suport a l'Estatut i demanar una resposta unitària a la sentència del TC si retalla l'Estatut. Però tampoc ha desqualificat les crítiques de Guerra, exvicepresident del govern de Felipe González i actual president de la comissió constitucional al Congrés, que ahir va qualificar d'"estratosfèrics" els polítics catalans i els va recomanar "fer-s'ho mirar" perquè especulen sobre la futura sentència. 

Quan els periodistes li han preguntat per aquest episodi en la roda de premsa posterior al consell de ministres, retransmesa per televisió des de la Moncloa, ha etzibat el seu discurs habitual. "Cal esperar que hi hagi sentencia, quan la coneguem serà el moment de valorar-la i acatar-la. Per ara, l'Estatut és una llei en vigor que s'aplica amb normalitat democràtica i que té tota la legitimitat, com l'ha tingut en la redacció i aprovació. Estic convençuda que la del TC serà una bona sentencia, coherent amb l'ordenament constitucional. A Espanya les institucions funcionen, des de sempre, s'elevi o no s'elevi el to del debat polític. I la posició del govern és aquesta i no pot ser cap altra", ha recitat, i ha reconegut que ja ho ha dit "moltes vegades".

Un altre periodista ha intentat després fer-li veure que li havien fet una pregunta molt més concreta, sobre la carta de Montilla i sobre la reacció de Guerra. "No tinc res més a dir. He dit el que he dit, no haig de fer cap comentari més. La posició del govern és esperar la sentencia per valorar-la, no faig valoracions de declaracions. Hem d'esperara la sentència. Crec que serà una bona sentència i segur que serà aviat, és el que tots desitgem. I mentrestant s'aplica l'Estatut amb tota la normalitat", ha repetit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.