Política

Montilla demana una "resposta política i cívica, clara i unitària" de la societat civil davant la sentència

El president de la Generalitat agraeix en una carta el suport a l'Estatut de més de 200 entitats arran de l'editorial conjunt dels diaris catalans 'Per la dignitat de Catalunya'

El president de la Generalitat, José Montilla, ha agraït per carta el suport que més de 200 entitats de la societat civil catalana han donat a l'Estatut arran de l'editorial conjunt publitat per una dotzena de rotatius catalans sota el títol Per la dignitat de Catalunya. Montilla demana a les entitats el seu suport a una "resposta política i cívica, clara i unitària" davant la sentència que pugui dictar el Tribunal Constitucional.

José Montilla reitera a la seva carta la necessitat de vetllar pels afers públics no tan sols des de l'àmbit de la política o com a tasca dels polítics. "Tothom és protagonista del present i del futur de Catalunya", afirma. Després d'indicar que "el desplegament constant i efectiu de l'Estatut és la millor manera de defensar-lo i l'actitud que millor serveix als interessos de Catalunya i dels seus ciutadans".

Des d'aquesta posició, el president del govern català demana a les entitats que "si arriba el moment en el que calgui donar una nova respostsa política i cívica, clara i unitària, estic segur que Catalunya podrà comptar amb el teu suport, de nou, i amb el de la institució que representes". Arran de la publicació de l'editorial conjunt amb el títol "Per la dignitat de Catalunya", més de dues-centes institucions i associacions polítiques, acadèmiques, empresarials, sindicals, esportives, professionals i culturals, entre d'altres, van traslladar al govern de la Generalitat el seu suport a una decisió ràpida i positiva per a Catalunya per part del Tribunal Constitucional.

En el llistat d'entitats amb les quals compta Montilla en defensa de l'Estatut hi ha també l'Institut d'Estudis Catalans, prop d'una vintena d'entitats esportives, entre elles el FC Barcelona, RCD Espanyol i el DKV Joventut. Montilla s'ha posat en contacte fins i tot amb centres excursionistes, entitats culturals, d'escriptors, amb Òmnium Cultural, Justícia i pau, esplais, ateneus, fundacions, gremis i algun centre educatiu, com l'IES Ernest Lluch.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona