Política

El PP creu que el TC triga perquè l'Estatut és inconstitucional

De Cospedal afirma que els magistrats veuen coses fosques en el text

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat avui en unes declaracions a la COPE que "alguna cosa no està massa clara" en el text de l'Estatut de Catalunya si el Tribunal Constitucional (TC) porta tres anys i mig discutint la sentència sobre si s'ajusta o no a la Carta Magna.

També ha assegurat que "els catalans es mereixen tenir una llei suprema, a més de la Constitució", que sigui conforme amb el text aprovat el 1978 amb un "gran suport" de Catalunya.

Segons el seu parer, Catalunya "ha de tenir un ordenament jurídic plenament constitucional" on encaixi l'Estatut, que també va ser recorregut pel Defensor del Poble i altres comunitats autònomes com la valenciana, Aragó i Balears.

Ha garantit que el PP seguirà sent "conseqüent i coherent" i "acatarà" la sentència, davant aquells que "no han volgut acudir al TC, però després diuen que el que diguin no ho admetran", o els que han recorregut i "després reneguen" de l'alt tribunal.

De Cospedal ha destacat les "molt bones expectatives" que el PP té a Catalunya en les pròximes eleccions autonòmiques, en què l'objectiu -ha apuntat- és "ser decisius, perquè representem una part important de la societat catalana".

Sobre un eventual pacte educatiu entre els populars i el PSOE, De Cospedal ha reiterat els drets a ser educats en qualsevol de les llengües oficials i a elegir lliurement el tipus d'ensenyament que es vulgui per als fills.

Aquests principis, ha assenyalat, ja estan reconeguts per la Constitució, així que el que fa falta són lleis que "especifiquin" que els pares poden exercir aquests drets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.