Política

"Si la sentència del TC no surt al gener o al febrer, ja que s'esperin fins després de les eleccions"

El conseller d'Interior, Joan Saura, no vol que la decisió sobre l'Estatut distorsioni el resultat de les eleccions al Parlament

Ara o cap a finals d'any. El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, no vol terminis intermedis pel que fa a la sentència que el Tribunal Constitucional (TC) ha d'emetre sobre l'Estatut de Catalunya.

I és que, al seu entendre, i segons ha argumentat a El Matí de Catalunya Ràdio, "Si no hi ha canvi entre els membres del tribunal que ja no haurien de ser-hi, que surti com més aviat millor. Al gener o al febrer. I si no ha de ser així, que s'esperin ja fins després de les eleccions per no distorsionar-ho tot", ha detallat el conseller.

Catalunya ha de celebrar eleccions al Parlament durant la tardor del 2010, en una data encara per concretar pel president de la Generalitat.

Saura també ha parlat, però, del traspàs de les competències del servei de Rodalies a la Generalitat per part del govern central anunciat aquest dimarts. Segons ha dit,  Renfe té ara un any de marge per demostrar que el servei pot funcionar correctament.

"En cas que el govern no n'estigui satisfet –ha afirmat– té llibertat per canviar l'operador", tot i que a dia d'avui no ha rebut cap oferta. De fet, ha reconegut que en un moment donat les negociacions sobre el traspàs es van aturar perquè el govern central volia que l'operador fos sempre Renfe, però a Catalunya "volíem tenir les mans lliures".

El conseller ha afegit que s'ha acordat amb el govern espanyol començar les negociacions de la comissió bilateral Estat-Generalitat sobre el traspàs de les línies regionals que passen per Catalunya, a finals de gener.

Saura creu que aquestes converses seran menys complicades que les que s'han fet per traspassar el servei de Rodalies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.