Política

Els presos d'ETA anuncien l'inici d'una vaga de fam contra la política penitenciària

"No hem d'acceptar que cap de nosaltres estigui aïllat o allunyat", asseguen en un comunicat

El col·lectiu de presos d'ETA (EPPK) ha anunciat que des d'aquest dilluns comença una vaga de fam a les presons espanyoles i franceses en protesta per la política penitenciària. "No hem d'acceptar que cap de nosaltres estigui aïllat, allunyat o dispersat. Estenem la mà i donem el nostre alè als qui estan en lluita per aquesta raó", indica el col·lectiu de presos en un comunicat que avança el diari Gara.

EPPK vincula aquesta vaga de fam a la "primera fase de protesta", avançada el passat 12 de gener, en què els presos van estar tancats a les seves cel·les. Aleshores van explicar que, després d'una setmana dedicada a difondre la seva iniciativa, havien començat aquesta primera fase amb "chapeos" -que van durar des de l'11 al 15 de gener- amb la finalitat d'exigir als governs espanyol i francès un canvi de la política penitenciària.

Davant d'aquesta política penitenciària, que qualifiquen de "criminal", reivindiquen "l'estatus polític que els correspon" als 742 presos d'aquest col·lectiu vinculat a l'organització terrorista.

Els presos d'ETA han enviat a Gara tres comunicats al llarg d'aquest 2010. En el primer van anunciar "una dinàmica de lluita com a resposta a les noves mesures repressives que s'han donat en els últims mesos" i que, segons la seva opinió, pretenien "condicionar l'obertura d'un nou cicle polític a Euskal Herria".  Aquest comunicat també explicava que cinc persones "havien decidit situar-se fora de la disciplina" d'aquest col·lectiu. Els expulsats són Iñaki Rekarte, Valentín Lasarte, Esteban Murillo, Jorge Urruñuela i Andoni Muñoz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona