Política

Els presos d'ETA anuncien vagues de fam i expulsen cinc reclusos del col·lectiu

Demanen "l'immediat alliberament" dels reclusos que han superat el compliment de la condemna fixada i dels "malalts greus"

El col·lectiu de presos d'ETA ha iniciat diverses accions que inclouran a partir de la setmana que ve vagues de fam en protesta per la política penitenciària espanyola i francesa, a més d'anunciar l'expulsió del col·lectiu de cinc reclusos.

Segons un comunicat remès pel col·lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) al diari Gara, la protesta, que arrenca a partir d'avui a les presons, es desenvoluparà al llarg de tot l'any i a partir del març les accions es realitzaran de forma rotatòria.

Amb aquesta iniciativa el col·lectiu de presos etarres, que aglutina gairebé 750 persones, vol denunciar la política penitenciària d'ambdós Estats, i "mostrar la necessitat d'engegar un procés democràtic fort que inverteixi la situació política". A més, els presos d'ETA demanen "l'immediat alliberament" dels presos que han superat el compliment de la condemna fixada, dels "malalts greus" i també sol·liciten que aquells que es troben sols "siguin reagrupats amb altres membres".

Els presos d'ETA també han informat que cinc reclusos etarres "s'han situat fora de la disciplina i el suport del col·lectiu", l'expressió que utilitza la banda per definir els expulsats. Es tracta de Valentín Lasarte –condemnat per l'assassinat del regidor del PP Gregorio Ordóñez, entre altres causes–, Iñaki Rekarte, Estaven Murillo, Jorge Urruñuela i Andoni Muñoz. A partir d'ara, tots ells "parlaran i exerciran a títol personal" i no en nom del col·lectiu de presos al que, segons el EPPK, han deixat de pertànyer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona