Política

Camacho demana a CiU i PSC que aclareixin quin és el seu vot davant la ILP antitaurina

La presidenta del PP de Catalunya ha defensat "que els catalans volen la llibertat i no les prohibicions"

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dissabte a CiU i PSC que aclareixin quin és el vot davant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir les corrides de toros que es tramitarà al Parlament després de superar divendres les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PPC i Grup Mixt.

En declaracions abans d'assistir a l'acte institucional de commemoració del 650 aniversari de la Generalitat, Camacho ha defensat que els catalans tinguin la llibertat d'escollir si volen anar a les corrides de toros o no. "No sabem si els catalans són o no taurins, el que sí sabem és que els catalans volen la llibertat i no les prohibicions", ha considerat.

La dirigent popular ha criticat el "marc continuat de prohibicions" del govern de José Montilla, i ha reivindicat la "possibilitat (de la ciutadania) d'escollir en llibertat". Després de recordar que la taurina és "una festa catalana des de fa segles", ha reclamat a PSC i CiU "que diguin clarament quin és el seu vot i quina és la seva postura".

Tant els socialistes com la federació van donar divendres llibertat de vot als seus diputats, mentre que ERC i ICV-EUiA van votar en contra de les esmenes a la totalitat de socialistes, populars i Grup Mixt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.