Política

Cospedal creu que el TC triga perquè dubta de la constitucionalitat de l'Estatut

La secretària general del PP considera, no obstant, que "una justícia lenta pot deixar de ser justícia"

La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, ha criticat aquest dissabte el retard del Tribunal Constitucional (TC) en dictar sentència sobre l'Estatut, i ha atribuït aquest fet a què l'alt tribunal encara té "seriosos dubtes sobre la seva constitucional.

"Si s'està trigant tant és perquè no és clara la constitucionalitat del Estatut perquè en aquest cas no portaríem tres anys i mig amb això", ha afirmat De Cospedal.

En aquest sentit, la número dos dels populars ha admès que "un dels problemes més grans" amb l'Estatut és que el TC "està trigant massa" a dictar sentència. En aquest punt, ha dit compartir l'axioma que "una justícia lenta pot deixar de ser justícia". 

La secretària general del PP ha criticat que, davant el recurs del Estatut al TC per part del PP, "el problema" sigui que han presentat un recurs i no el contingut de la llei per la qual s'ha acudit al Constitucional.

"Això és inadmissible perquè això és tant com admetre que hi ha parts de l'ordenament jurídic que poden estar formades pels estatuts d'autonomia o per qualsevol altre tipus de llei que han de quedar sempre al marge de la constitucionalitat. I això és terrible en un Estat de Dret, en el qual ningú pot estar per sobre de la llei", ha proclamat.

De Cospedal ha reblat que si a algú no li agrada la Carta Magna o el TC que empara el text constitucional, llavors s'haurà de plantejar la reforma de la Constitució. Però el que no es pot fer, ha prosseguit, és "tractar de vulnerar per la porta de darrere" l'ordenament que han aprovat tots els espanyols.

"I he de recordar que, a Catalunya, els catalans van votar a favor de la nostra Constitució, perquè és també la Constitució de Catalunya. Perquè això se sol oblidar", ha indicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.