Política

El president de Mali referma el seu "optimisme" sobre el desenllaç del segrest dels cooperants catalans

Ha refermat la seva voluntat de seguir negociant amb els terroristes

Amb el segrest del ciutadà francès, Pierre Camatte, gairebé resolt, el president de Mali, Amadou Toumani Touré, ha afirmat que "espera tenir bones notícies dels tres cooperants catalans segrestats els pròxims dies". Touré, que participava a Bamako, capital del país, a la Cimera per la Unió Monetària dels països del Sahel, ha expressat també el seu temor davant la possibilitat que la imatge de "Mali surti perjudicada per les activitats d'Al-Qaeda" a la zona nord de la República. Per evitar-ho, ha refermat la seva voluntat de seguir negociant amb els terroristes, "encara que altres països no ho vulguin, perquè el que no podem fer és quedar-nos de braços creuats", ha sentenciat.

Abans però de resoldre el cas dels tres catalans, la prioritat en aquests moments del govern malià, en col·laboració amb el francès, és aconseguir l'alliberament de Pierre Camatte, segrestat pels salafistes el passat 25 de novembre a la població de Menaka, al nord de Mali. Fonts molt properes al cap tuareg, Igad Ag Ghali, negociador del govern malià amb Al Qaeda per l'alliberament dels hostatges occidentals retinguts al nord del país, ha assegurat a que "entre dilluns i dimarts és podria resoldre el cas". Afirma que "les negociacions amb els terroristes estan tancades, i que només queden alguns detalls per fer efectiu l'alliberament". Aquests detalls als que fa referència serien la forma de bescanviar els quatre presos salafistes alliberats aquesta setmana de la presó de Kati, a Bamako, pel ciutadà francès.

Per últim, i pel que fa als tres ostatges catalans, les darreres hores han aparegut informacions als mitjans de comunicació sobre el pagament d'un rescat de cinc milions de dòlars per part del govern espanyol per aconseguir el seu alliberament. Un extrem no confirmat ni pel ministeri d'Afers Exteriors espanyol ni pels membres de la Caravana Solidària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona