Política

La solució del segrest dels tres cooperants va “pel bon camí”

El govern central transmet confiança a l’ONG Barcelona Acció Solidària, però alerta que el procés encara pot anar per llarg. L’executiu s’absté de comentar l’hipotètic pagament d’un rescat de 5 milions de dòlars

“El govern central ens ha transmés que tot va pel bon camí, però ens ha demanat que tinguem paciència”. Aquest és el missatge de prudència que els membres de l’ONG Barcelona Acció Solidària van rebre dissabte de la secretària d’Estat de cooperació, Soraya Rodríguez, en relació amb les especulacions sobre un hipotètic alliberament imminent dels tres cooperants membres de l’organització segrestats a Mauritània el 29 de novembre passat.

El portaveu de l’ONG, Josep Ramon Giménez, va confirmar ahir a l’AVUI que el govern central els va traslladar un missatge de “confiança”, però també els va alertar que “el procés encara pot anar per llarg”.

Soraya Rodríguez es va posar en contacte dissabte amb l’ONG Barcelona Acció Solidària en previsió de la informació que ahir diumenge va publicar el diari El Mundo, segons la qual l’alliberament d’Alícia Gámez, Roque Pascual i Albert Vilalta semblaria imminent després del pagament per part del govern central de cinc milions de dòlars a l’organització Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI). Segons publicava el mateix diari, un alt càrrec del ministeri de l’Interior hauria declarat a un destacat membre de la judicatura que l’alliberament es podia produir “en qualsevol moment”.

Segons aquesta versió, l’executiu espanyol, amb l’ajuda i intermediació de les autoritats de Malí, hauria arribat a un acord l’última setmana de gener amb els terroristes d’AQMI per pagar els cinc milions de dòlars. Un excap tuareg, Igad Ag Ghali, hauria actuat d’intermediari per fer arribar els diners en efectiu als terroristes.
Fidel a la posició oficial que ha mantingut des de l’inici del segrest, el govern central va rebutjar ahir fer cap comentari públic sobre el possible pagament d’un rescat. L’executiu es va limitar a reiterar la confiança en un “final feliç” per als tres cooperants i va fer una nova crida a la prudència i a deixar de banda especulacions que només servirien per reforçar l’estratègia dels terroristes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona