Política

Mar Serna "no se'n surt" en la negociació sobre l'ampliació de les ajudes als aturats

Tinc un ull vermell

La consellera de Treball, Mar Serna, ha admès aquest dimarts que la Generalitat "no se'n surt" en la negociació amb el govern espanyol per ampliar les ajudes dels 420 euros pels aturats.

Serna ha explicat després del consell de govern que ha demanat d'ampliar les ajudes de l'executiu estatal i canviar la proporcionalitat que l'executiu català hauria de pagar, però sense resultat. Serna ha al·legat que la Generalitat hauria de complementar l'ajuda fins a la "quantitat equivalent a la base de cotització" de les persones que havien estat en atur, i que no ho pot assumir.

Aquesta ampliació de les prestacions econòmiques als desocupats que no cobren subsidis d'atur  ja s'havia demanat l'abril passat, dins de les mesures anticrisi i inclosa en la revisió del pacte d'Entesa. En aquell moment, el govern de Zapatero es va avançar i, l'agost passat, el consell de ministres va aprovar una ajuda de 420 euros mensuals per aquest segment de la població. Serna havia proposat aleshores que la Generalitat podria ampliar l'ajuda dels 420 del govern espanyol fins arribar al salari mínim interprofessional, que significaria uns 200 euros.

Aquests diners, però, es donen en forma de recursos formatius i orientatius. Així, la consellera ha declarat que, diàriament, "des del mes d'octubre" es convoca a les persones que reben la prestació del govern central a les oficines de Treball, on els fan "una orientació i un itinerari actiu d.inserció de treball". Serna ja havia explicat el mes d'agost que aquest cursos de formació destinats als desocupats sense prestació que s'acullin a l'ajuda estatal costarien 200 euro per persona i mes.

En aquest sentit, Serna ha afirmat que la prioritat del govern és impulsar polítiques actives per lluitar contra l'atur, "acompanyant i potenciant la creació d'activitat econòmica". Ha remarcat que el 2010 la conselleria de Treball comptarà amb 81 milions més de pressupost per als nous Plans d'Ocupació anticrisi. A banda, les persones aturades que no rebin cap prestació econòmica o estiguin a punt d'acabar-la tindran prioritat a l'hora de ser contractades per entitats locals, ajuntaments i departaments que col·laboren amb aquests plans a nivell local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Junts convocarà un congrés a l’octubre per afermar-se com alternativa al PSC

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós
política

La CUP critica el “gir a la dreta” i el “retorn de la sociovergència”

barcelona
política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

barcelona
GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa obliga Rússia a evacuar civils d’una altra regió

BARCELONA
política

Junts retreu a ERC que hagi permès un govern “espanyolista” i dependent

Barcelona
Política

Mireia González substitueix Núria Parlon a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Política

Mor Josep Manuel Basáñez, conseller d’Economia i Finances (1987-1988)

política

Pren possessió el govern d’Illa per afrontar “la tercera gran transformació” en democràcia

barcelona