Política

Acció Solidària posa en dubte la detenció de quatre persones pel segrest dels cooperants catalans

L'ONG assenyala que les fonts mauritanes "no són molt fiables" i demana que es posi aquesta informació "en quarantena".

El director de Barcelona Acció Solidària, Francesc Osan, ha posat avui en dubte la veracitat de les informacions basades en fonts militars de Mauritània que confirmen la detenció de quatre sospitosos per la seva presumpta implicació en el segrest de tres catalans al país africà.

Osan ha assegurat que l'ONG ha tingut coneixement d'aquesta notícia a través dels mitjans de comunicació, però que no té cap confirmació oficial per part del govern espanyol de que s'hagin produït aquests arrestos ni de que estiguin relacionats amb el segrest dels cooperants, del que ja es compleixen dos mesos.

Osan ha assenyalat que les fonts mauritanes "no són molt fiables", pel que demana que es posi aquesta informació "en quarantena". L'única confirmació oficial que té fins ara Acció Solidària és que el segrest ha estat reivindicat per l'organització Al-Qaida al Magreb Islàmic.

Ha subratllat, en aquest sentit, que es tracta d'un segrest "atípic", ja que els segrestadors no han demanat una recompensa ni un possible canvi de presos a canvi de l'alliberament dels tres cooperants, com tampoc han mostrat vídeos o fotos dels retinguts.

Acció Solidària ha confirmat alhora que un dels cooperants -Albert Vilalta- està ferit, però que està "fora de perill i en bon estat de salut".  "Ens diuen des del Ministeri (d'Afers Estrangers) que estan ben atesos, el que fa que guardem aquesta tensa espera amb una mica més d'optimisme", ha apuntat Osan.

El Govern ha explicat a l'ONG que manté contacte permanent amb les autoritats mauritanes per intentar buscar una ràpida sortida al conflicte. "Diuen que, encara que amb lentitud, les coses van avançant i que tard o d'hora tindrem alguna novetat, esperem que positiva".

Ahir es van complir dos mesos del segrest d'Albert Vilalta, Alicia Gámez i Roque Pascual quan viatjaven per la carretera que uneix Nouadhibou (nord) amb Nouakchott en una caravana solidària de l'ONG Barcelona Acció Solidària.

L'organització Al-Qaida al Magreb Islàmic va reivindicar l'acció i suposadament va traslladar als segrestats al nord de Mali.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.