Política

El PP defensa Camps dels rumors que el deixen fora de la Generalitat Valenciana

Nombrosos dirigents del partit, començant per Rita Barberà, defensen el president valencià com el millor candidat a les autonòmiques de l'any vinent

El Partit Popular defensa el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, davant els rumors que l'allunyen de la candidatura al govern valencià a les eleccions del 2011 en favor de l'alcaldessa de València, Rita Barberá. Les implicacions del cas Gürtel i la decisió que prengui el Tribunal Suprem el pròxim dia 12 sobre una possible reobertura de la causa dels regals rebuts per la trama han fet créixer les especulacions.

El PP valencià va enviar diumenge fins a setze comunicats remesos per alcaldes i alts càrrecs del partit, reiterant el suport a Camps. En un mateix sentit s'ha pronunciat aquest dilluns Rita Barberá, negant un possible relleu.

"Mai he tingut cap reunió ni personal ni telefònica amb cap dirigent del meu partit en la qual hagi parlat d'aquest afer", ha dit l'alcaldessa de València aquest dilluns. Barberá ha insistit que "el tema de substituir el senyor Camps no existeix, ni mai s'ha plantejat" i ha conclòs: "És el millor president i el millor candidat i amb ell guanyarem les properes eleccions autonòmiques amb més escons".

L'alcaldessa de València ha sortit al pas de la informació publicada diumenge en un mitjà valencià, en la qual s'avançava que aquestes converses haurien existit entre el líder del PP Mariano Rajoy i Rita Barberá.

La imminent decisió del Tribunal Suprem sobre una possible reobertura del cas dels regals rebuts per Camps i d'altres alts càrrecs valencians per imputats en la trama Gürtel ha fet que creixin els rumors sobre si l'actual president de la Generalitat Valenciana optaria a la renovació del càrrec en les eleccions autonòmiques del 2011. Si el jutge Pedreira decidís reobrir la causa, el president valencià quedaria imputat i el partit podria inhabilitar-lo.

Per aquest motiu, totes les mirades es fixen en Rita Barberá, que podria ser la candidata a la Generalitat Valenciana en contra de la seva voluntat, segons avançava el mateix mitjà valencià. Segons aquesta informació, els contactes ja haurien existit i l'opció Barberá és la preferida pel carrer Génova de Madrid davant una possible inhabilitació del president Camps.

La sortida en defensa de Camps de l'alcaldessa de València no ha estat l'única declaració dels populars en aquest sentit. A Madrid, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, també ha defensat l'actual president de la Generalitat Valenciana com el millor candidat a reeditar la presidència de la institució.

Diumenge, el servei de premsa del PP valencià va enviar fins a setze notes de premsa amb comunicats del secretari general del PPCV, Antonio Clemente; del president de la Diputació de València, Alfonso Rus; de la presidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez, i diversos alcaldes com el de Castelló, Torrent, Paiporta, Elda, Alaquàs o Monòver donant suport a Camps i reiterant que és el millor candidat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.