Política

El Suprem obliga els jutges valencians a reobrir la causa contra Camps

Els magistrats de l'alt tribunal estimen els recursos presentats per la fiscalia i el Partit Socialista del País Valencià sobre el cas Gürtel

El Tribunal Suprem ha acordat avui reobrir la causa contra el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i altres alts càrrecs del PP en relació amb la trama Gürtel, investigats per suborn per haver rebut vestits com a regal de l'empresa Orange Market, que aconseguia molts contractes amb l'administració.

La resolució de l'alt tribunal, de la qual avui només s'ha fet pública la part dispositiva –sense l'argumentació jurídica fonamentada–, significa que s'han estimat els recursos presentats per la fiscalia i pel Partit Socialista del País Valencià (PSPV) contra la decisió que va prendre a l'agost el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, que va arxivar la causa contra Camps, contra l'exsecretari general del PP del País Valencià, Ricardo Costa, contra l'exvicepresident del govern Víctor Campos i contra el cap de protocol de la Diputació de València, Rafel Betoret.

El Suprem ordena tornar a enviar les actuacions a l'instructor de la causa a València "perquè continuï la seva tramitació en la forma legalment procedent".

El tribunal superior valencià va considerar a l'agost que els fets investigats no eren delictius, per la qual cosa va arxivar les actuacions. Ara, el TSJPV haurà de reprendre la causa i continuar amb la instrucció contra Camps, que podria acabar seient al banc dels acusats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.