Política

El Suprem admet el recurs dels socialistes contra l'arxivament del cas Camps

El tribunal es reunirà el 12 de maig per decidir si obliga el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià a reobrir la causa contra el president valencià

El Tribunal Suprem (TS) ha admès a tràmit el recurs presentat pel Partit Socialista del País Valencià (PSPV) contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) d'arxivar la causa oberta contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa; l'exvicepresident del govern valencià, Víctor Campos, i el cap de protocol de la Diputació de València, Rafel Betoret. Tots van estar imputats en relació amb trama valenciana del cas Gürtel.

El TSJ del País Valencià va acordar a l'agost el sobreseïment lliure de la causa oberta per un presumpte delicte de suborn contra Camps i tres dirigents populars més per, suposadament, haver rebut com a regal diversos vestits de l'empresa Orange Market, investigada a la trama Gürtel. El tribunal va considerar que els fets no eren constitutius de delicte. Contra aquesta decisió, el PSPV va presentar un recurs i la fiscalia també.

El TS ha admès a tràmit el recurs del PSPV, segons fonts socialistes, i es reunirà el pròxim 12 de maig per deliberar sobre l'afer i prendre una decisió, que podria ser reobrir el cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.