Política

L'amistat entre Camps i el president del TSJPV és "institucional i no íntima"

L'exconseller de Justícia del País Valencià i actual vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, assegura que la relació era la normal entre representants d'institucions

El vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa, ha assegurat aquest divendres que la suposada amistat entre el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i el del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, Juan Luis de la Rúa, és la normal entre càrrecs institucionals i "no íntima".

De Rosa ha respost això, abans de participar en els cursos d'estiu de la Universitat Complutense de Madrid, a l'Escorial, a la queixa presentada davant el CGPJ per l'advocat José Luis Mazón contra De la Rúa, que segons aquest lletrat s'hauria d'haver abstingut en la deliberació en què es va decidir arxiva la imputació contra Camps pel cas Gürtel. Camps havia definit De la Rúa com a "més que amic", i el magistrat mai ho ha desmentit públicament.

Tanmateix, De Rosa, també forma part del cercle de Camps, ja que va ser conseller de Justícia i Administracions Publiques de la Generalitat Valenciana abans d'ocupar el seu lloc actual com a vicepresident del CGPJ. Segons el seu punt de vista, la suposada amistat entre Camps i De la Rúa "no era íntima", sinó la relació habitual entre representants d'institucions, igual que en qualsevol altra comunitat autònoma amb transferències en matèria de justícia, com ara Madrid o Andalusia.

"L'amistat que podria haver-hi entre ells, jo crec que es basava en la que ha d'existir sempre amb el respecte que ha de tenir el president d'una comunitat per la justícia", ha dit De Rosa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.