Política

Un advocat denuncia el jutge amic de Camps per no haver-se apartat del cas Gürtel

Demana al Consell General del Poder Judicial que li obrin un expedient. És el magistrat que el president valencià va descriure com a "més que un amic", i és un dels que va votar a favor d'arxivar la imputació

L'advocat José Luis Mazón ha presentat avui una denúncia davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra el president del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), Juan Luis de la Rúa, per no haver-se abstingut de participar en la decisió sobre l'arxivament de la causa oberta en relació amb el cas Gürtel contra el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

L'escrit argumenta que el magistrat –que va votar a favor del sobreseïment de la investigació contra Camps i tres membres més de l'executiu valencià– va cometre una "falta disciplinària molt greu" per "infracció del deure d'abstenció", ja que és amic de Camps segons manifestacions del mateix president valencià.

Una amistat no desmentida
"Segons ha publicat repetidament la premsa, el president de la Comunitat Valenciana ha declarat públicament, abans de l'escàndol del presumpte suborn dels vestits, que Juan Luis de la Rúa era 'més que un amic'", diu la denúncia, que afegeix que "el [jutge] denunciat no ha desmentit davant dels mitjans de comunicació aquesta suposada estreta amistat amb Camps". Per aquesta raó sol·licita al Consell que obri un expedient disciplinari.

L'advocat José Luis Mazón –que el 2004 va provocar que el Tribunal Suprem condemnés onze magistrats del Tribunal Constitucional a indemnitzar-lo amb 5.500 euros (500 euros cadascun) per haver arxivat un recurs d'empara que havia presentat sense estudiar-lo– també denuncia les "condicions cridaneres" en què De la Rua va prendre part en les deliberacions, perquè un altre magistrat estava de vacances.

En aquest sentit, sol·licita també "investigar les extraordinàries circumstàncies que van fer intervenir el denunciat en les deliberacions i si les vacances del magistrat substituït van poder ser induïdes".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.