Política

Costa es resisteix a deixar el càrrec i Camps en proclama "l'honestedat"

El secretari general del Partit Popular del País Valencià assegura que no ha estat destituït, contràriament al que estava previst, i demana una comissió d'investigació si volen la seva dimissió. Des de Madrid, la direcció estatal del PP considera que ha cessat mentre s'aclareix el cas Gürtel

Ricardo Costa es resisteix a deixar de ser secretari general del PP al País Valencià i portaveu del grup parlamentari a les Corts Valencianes, i tant el comitè executiu regional del partit com el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, li permeten, contra el criteri de Mariano Rajoy.

Aquest estira-i-arronsa i mesurament de forces entre uns i altres ha provocat aquesta tarda un embolic, informacions contradictòries i declaracions d'uns que matisaven les dels altres. A la sortida de la reunió de l'executiva valenciana del PP, Camps, president territorial del partit, ha anunciat que Costa havia "cedit" el càrrec de secretari general "temporalment", pel període que "la direcció nacional cregui oportú per aclarir què és el que ha passat". Per tant, segons aquesta versió, no hi havia hagut destitució, com esperaven a Madrid.

La interpretació del que havia passat s'ha complicat quan Costa ha comparegut poc després, encara com a secretari general, per matisar que deixarà el càrrec si s'obre una comissió d'investigació. "Si l'obren, jo suspendré temporalment el meu càrrec", ha advertit. Com a suport, comptava amb les paraules que havia pronunciat Camps una estona abans, segons les quals el president valencià continua creient en "l'honorabilitat i l'honestedat de tots els dirigents del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV), començant pel mateix Ricardo Costa".

Poc després, però, ha arribat la tercera versió, la de la direcció estatal del partit. Des de Madrid, s'ha comunicat que es considera que Costa ha cessat. Es concreta que es tracta d'una suspensió "temporal i a petició pròpia". També s'ha anunciat que Costa serà citat a Madrid perquè s'expliqui i aclareixi davant els dirigents del seu partit la seva relació amb el cas Gürtel.

La reacció del PP valencià, però, representa un desafiament a la mà dura que havia demanat Rajoy, que volia el cap de Costa per visualitzar certa fermesa d'avant l'afer. El mateix Costa havia advertit aquest matí públicament que no dimitiria i que posaria les coses difícils a Camps.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.