Política

Aguirre anuncia la sortida dels tres imputats en la trama Gürtel del grup parlamentari popular

Alberto López Viejo, Alfonso Bosch Tejedor i Benjamín Martín Vasco abandonen el grup popular a l'Assemblea de Madrid i no assisteixen al ple

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat que els tres diputats del PP madrileny imputats en el cas Gürtel, l'exconseller d'Esports del govern de Madrid, Alberto López Viejo, Bernjamín Vasco i Alfonso Bosch, abandonaran el grup parlamentari popular a petició pròpia. Aguirre ha afirmat que tot i que ella ha de "defensar la seva presumpció d'innocència en el cas penal i en el jurídic", la marxa del grup dels tres imputats és “la millor decisió per al partit” .

La presidenta els ha demanat que tornin l'acta de diputats, cosa que de moment no ha fet cap dels tres, i ha explicat que no els pot obligar a deixar l'acta de l'Assemblea perquè “no és propietat del partit”. Segons estableix el reglament de l'Assemblea de Madrid, López Viejo, Martín Vasco i Bosch passarien al grup mixt. De tota manera, la seva sortida del grup popular no afecta la majoria absoluta d'Aguirre a la cambra regional perquè encara controlarà 64 dels 120 escons.

La cap de l'executiu madrileny ha declarat també que els exalcaldes de Boadilla i Pouet, Arturo González Panero i Jesús Sepúlveda –l'exmarit de la vicesecretària d'organització del PP, Ana Mato– abandonaran els respectius grups municipals.

Amb aquest gest la presidenta de la Comunitat de Madrid vol tallar d'arrel els possibles efectes del cas Gürtel sobre el PP madrileny. El passat mes de febrer ja va destituir López Viejo com a conseller d'Esports i va acceptar la seva petició de suspensió de militància dels tres imputats.

Aguirre també ha apuntat des de l'Assemblea que no té intenció de fer una remodelació del seu govern com a conseqüència del cas Gürtel. “Ningú que estigui imputat en aquest assumpte anomenat Gürtel segueix tenint cap responsabilitat en el PP”, ha sentenciat a la cambra.

En forçar la marxa dels tres diputats, Aguirre va més enllà que el líder del PP, Mariano Rajoy, que aquest dimecres va reaccionar a l'aixecament de part del sumari del cas Gürtel afirmant que la seva formació demanarà responsabilitats però sense anunciar el cessament de cap dels implicats en la trama.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.